Tuňák zapékaný s brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 22 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 27.3 mg
- Draslík 459 mg
- Vláknina 8066.2 mg
- Vitamín A 8066.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.9 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mraženou brokolici rozmrazíme. V pánvi rozpálíme lžíci másla, přidáme nasekané mandle a pražíme, až se lehce zabarví. Vyjmeme z pánve. Do tuku přidáme mouku a krátce ji opražíme, přiléváme mléko a stále mícháme, vaříme asi 5 minut, až omáčka zhoustne. Osolíme, opepříme, vrátíme mandle a odstavíme.
-
2
Brokolici dobře osušíme a narovnáme do ohnivzdorné formy vymazané máslem. Tuňáka necháme dobře okapat, poklademe do středu formy na stonky brokolice a zalijeme omáčkou.
-
3
Pokrm zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20–30 minut, až je brokolice hotová. Odstraníme alobal, tuňáka posypeme paprikou a ihned podáváme.