Tuňák zapékaný s brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 47 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brokolice
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Mandle
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 27.3 mg
  • Draslík 459 mg
  • Vláknina 8066.2 mg
  • Vitamín A 8066.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.9 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mraženou brokolici rozmrazíme. V pánvi rozpálíme lžíci másla, přidáme nasekané mandle a pražíme, až se lehce zabarví. Vyjmeme z pánve. Do tuku přidáme mouku a krátce ji opražíme, přiléváme mléko a stále mícháme, vaříme asi 5 minut, až omáčka zhoustne. Osolíme, opepříme, vrátíme mandle a odstavíme.

  • 2

    Brokolici dobře osušíme a narovnáme do ohnivzdorné formy vymazané máslem. Tuňáka necháme dobře okapat, poklademe do středu formy na stonky brokolice a zalijeme omáčkou.

  • 3

    Pokrm zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20–30 minut, až je brokolice hotová. Odstraníme alobal, tuňáka posypeme paprikou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu