Rajská polévka s candátovými knedlíčky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Rajčata
  • 250 g Candát obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Citronová tráva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 1.7 mg
  • Draslík 1146.3 mg
  • Vláknina 7805.3 mg
  • Vitamín A 7805.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata nakrájíme na malé kousky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a podusíme na rozehřátém oleji. Přidáme citronovou trávu a rajčata, krátce osmahneme a dusíme pod pokličkou 10 minut. Trávu vyjmeme a polévku propasírujeme sítem. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Maso z candáta omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Rozmixujeme je, smícháme s bílkem a zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.

  • 3

    Ze směsi vypichujeme nočky a vaříme je v osolené vodě těsně pod bodem varu asi 5 minut. Vyjmeme je, necháme okapat a rozdělíme do talířů. Zalijeme polévkou a podáváme.

Komentáře k receptu