Rajská polévka s candátovými knedlíčky
Suroviny
- 1000 g Rajčata
- 250 g Candát obecný
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Citronová tráva
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 5 g
- Sodík 232 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 1146.3 mg
- Vláknina 7805.3 mg
- Vitamín A 7805.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá rajčata nakrájíme na malé kousky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a podusíme na rozehřátém oleji. Přidáme citronovou trávu a rajčata, krátce osmahneme a dusíme pod pokličkou 10 minut. Trávu vyjmeme a polévku propasírujeme sítem. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Maso z candáta omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Rozmixujeme je, smícháme s bílkem a zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
-
3
Ze směsi vypichujeme nočky a vaříme je v osolené vodě těsně pod bodem varu asi 5 minut. Vyjmeme je, necháme okapat a rozdělíme do talířů. Zalijeme polévkou a podáváme.