Pečený losos s omáčkou z kvajávy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 9 g
- Sodík 290 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 104 mg
- Draslík 1131.6 mg
- Vláknina 12250.8 mg
- Vitamín A 12250.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 242 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kvajávy rozkrojíme napůl, měkkou dužinu se semeny dáme na síto vložené nad mísu, kvajávy protlačíme sítem, semena a slupky vyhodíme a dužinu ponecháme stranou.
-
2
V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli a smažíme 4 minuty na mírném plameni.
-
3
Dužinu z kvajávy smícháme s vývarem a ostrou paprikovou omáčkou. Vaříme za stálého míchání, až omáčka zhoustne, udržujeme teplou.
-
4
Steaky z lososa potřeme z jedné strany olejem, okořeníme solí a pepřem. Rozpálíme rýhovanou pánev a vložíme lososa naolejovanou stranou dolů. Pečeme 2-3 minuty, až bude spodní strana zlatavá, pak potřeme steaky olejem a obrátíme.
-
5
Hotové steaky přendáme na nahřátý talíř a podáváme v omáčce ozdobené proužky červené papriky. Podáváme s hlávkovým salátem.