Smažená treska s limetou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Treska aljašská
  • 10 ml Olej slunečnicový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Limetka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 495 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 55.5 mg
  • Draslík 654.1 mg
  • Vláknina 3497.8 mg
  • Vitamín A 3497.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s česnekovou solí a pepřem. Filé z tresky obalíme v kořeněné mouce a smažíme ve velmi rozpáleném oleji 3-4 minuty.

  • 2

    Vyjmeme a dáme vykapat na papírový ubrousek.

  • 3

    Přendáme na nahřátou servírovací mísu, na každou porci ryby vymačkáme půl limetky a posypeme sekanou petrželí.

Komentáře k receptu