Chňápal na způsob veracruz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Paprika sterilovaná
  • 150 g Olivy nakládané
  • 600 g Parmice
  • 120 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Limetka
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Chilli paprička
  • 8 ks Rajčata
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1049 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 1147 mg
  • Vláknina 13540.2 mg
  • Vitamín A 13540.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.9 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu opláchneme, osušíme a vložíme do pekáče. V misce smícháme limetkovou šťávu, drcený česnek, oregano a sůl. Směsí polijeme rybu. Troubu předehřejeme na 180° C, vložíme rybu a pečeme 30 minut.

  • 2

    V hrnci zahřejeme olej, přidáme bobkový list, plátky česneku a proužky čerstvé čili papričky jalapeňo bez semen. Smažíme 3-4 minuty na mírném ohni. Přidáme plátky cibule a smažíme ještě 3-4 minuty, až je cibule měkká.

  • 3

    Rajčata naspodu nařízneme do kříže, vložíme do mísy a zalijeme horkou vodou. Po 3 minutách je přendáme do mísy se studenou vodou, osušíme a oloupeme. Rozřízneme napůl, vyjmeme semena, dužinu nakrájíme najemno a přidáme k cibulové směsi. Smažíme 3-4 minuty, až rajčata začnou měknout.

  • 4

    Do omáčky přidáme pikantní nakládané čili papričky jalapeňos nakrájené na proužky, cukr, hřebíček a skořici. Vaříme 10 minut, často mícháme, pak do omáčky přidáme zelené olivy plněné papričkou.

  • 5

    Na každou rybu nalijeme trochu omáčky, ozdobíme kapary a podáváme s plátky citrónu. Jako příloha se hodí rýže.

Komentáře k receptu