Rajčatový salát s bílými fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Rajčata
  • 120 g Rukola
  • 370 g Tuňák v oleji
  • 450 g Fazole bílé sterilované
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 16.7 mg
  • Draslík 1404.4 mg
  • Vláknina 19699.8 mg
  • Vitamín A 19699.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Rukolu opláchneme, osušíme a listy natrháme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, tuňáka a fazole necháme okapat.

  • 2

    Rozšleháme vinný ocet s olivovým olejem, osolíme a opepříme.

  • 3

    Všechny připravené suroviny vložíme do salátové mísy (tuňáka rozmělníme vidličkou) a pokapeme zálivkou. Necháme asi 15 minut rozležet.

  • 4

    Podáváme s čerstvou bagetou.

Komentáře k receptu