Filé s cuketou a rajčaty
Suroviny
- 250 g Rajčata Cherry
- 600 g Filé z aljašské tresky
- 150 g Zakysaná smetana
- 125 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cuketa
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 9 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 79.9 mg
- Draslík 329.1 mg
- Vláknina 2250.3 mg
- Vitamín A 2250.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukety a rajčata omyjeme, cukety nakrájíme na tenké plátky a rajčata necháme okapat.
-
2
Omyté porce filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
-
3
Cukety opečeme na rozehřátém oleji, přilijeme vývar, přidáme filé a na mírném ohni dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Před koncem dušení přidáme rajčata a vše prohřejeme.
-
4
Zakysanou smetanu smícháme s nasekaným koprem a petrželkou a vmícháme do pokrmu. Podle chuti přisolíme, opepříme a podáváme.