Závitky z platýze s bylinkovou omáčkou
Suroviny
- 30 g Máslo bylinkové
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 2.4 g Máslo čerstvé
- 1500 g Platýz - filety
- 400 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Kerblík
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Kopr čerstvý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 5 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 76.3 mg
- Draslík 573.9 mg
- Vláknina 596.8 mg
- Vitamín A 596.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpustíme bylinkové máslo, přidáme mouku a za stálého míchání osmahneme do zlatova. Zvolna vmícháme mléko, přidáme bobkový list, uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme asi 5 minut. Osolíme, opepříme, odstraníme bobkový list.
-
2
Omyté bylinky nasekáme a vmícháme do omáčky. Trochu kopru necháme stranou na ozdobu.
-
3
Zapékací mísu vymažeme máslem s rozetřeným česnekem. Filety z platýze omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a potřeme zbylým česnekovým máslem. Potom je obložíme na nudličky nakrájenými paprikami a svineme.
-
4
Závitky vložíme do zapékací mísy, přelijeme omáčkou. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut.
-
5
Podáváme ozdobené koprem, vhodnou přílohou je opečená bageta.