Závitky z platýze s bylinkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Máslo bylinkové
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2.4 g Máslo čerstvé
  • 1500 g Platýz - filety
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Kerblík
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Kopr čerstvý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 76.3 mg
  • Draslík 573.9 mg
  • Vláknina 596.8 mg
  • Vitamín A 596.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme bylinkové máslo, přidáme mouku a za stálého míchání osmahneme do zlatova. Zvolna vmícháme mléko, přidáme bobkový list, uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme asi 5 minut. Osolíme, opepříme, odstraníme bobkový list.

  • 2

    Omyté bylinky nasekáme a vmícháme do omáčky. Trochu kopru necháme stranou na ozdobu.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme máslem s rozetřeným česnekem. Filety z platýze omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a potřeme zbylým česnekovým máslem. Potom je obložíme na nudličky nakrájenými paprikami a svineme.

  • 4

    Závitky vložíme do zapékací mísy, přelijeme omáčkou. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut.

  • 5

    Podáváme ozdobené koprem, vhodnou přílohou je opečená bageta.

Komentáře k receptu