Lín s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Lín
  • 100 g Slanina vepřová
  • 150 ml Majonéza
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 745 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 655 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 710.3 mg
  • Vláknina 12962.8 mg
  • Vitamín A 12962.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47 mg
  • Vitamín E 7.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce ryby osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Urovnáme je na alobal, pokapeme citronovou šťávou, přelijeme rozškvařenou slaninou a posypeme na kolečka nakrájeným pórkem. Alobal dobře uzavřeme a pokrm pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.

  • 2

    Upečené ryby přendáme na talíř, zalijeme některou z majonézových omáček a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu