Candát se zeleninou a ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Candát obecný
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 98.8 mg
  • Draslík 371.7 mg
  • Vláknina 2388.8 mg
  • Vitamín A 2388.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z očištěných polovin candáta vykrojíme páteř a maso nakrájíme na porce. Osolíme je, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Maso obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a osmažíme na másle.

  • 3

    Na talíři ozdobíme osmažené porce ryby nakrájenými rajčaty, paprikami a okurkami. Nakonec pokrm posypeme nastrouhaným ovčím sýrem.

Komentáře k receptu