Candát se zeleninou a ovčím sýrem
Suroviny
- 800 g Candát obecný
- 125 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 32 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 98.8 mg
- Draslík 371.7 mg
- Vláknina 2388.8 mg
- Vitamín A 2388.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z očištěných polovin candáta vykrojíme páteř a maso nakrájíme na porce. Osolíme je, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
-
2
Maso obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a osmažíme na másle.
-
3
Na talíři ozdobíme osmažené porce ryby nakrájenými rajčaty, paprikami a okurkami. Nakonec pokrm posypeme nastrouhaným ovčím sýrem.