Salátové okurky po nicesku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 6 ks Okurka salátová
  • 1 ks Tuňák v oleji
  • 1 ks Majonéza
  • 1 ks Protlak rajčatový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 12.4 mg
  • Draslík 769.1 mg
  • Vláknina 5026.5 mg
  • Vitamín A 5026.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme, vydlabeme vnitřek, spaříme ve vařící vodě (10 minut), necháme okapat a vychladnout.

  • 2

    Tuňáka rozmícháme s máslem, osolíme a opepříme. Vzniklou hmotou naplníme půlky připravených okurek.

  • 3

    Majonézu osolíme, opepříme a přidáme do ní rajčatový protlak. Omáčkou polijeme naplněné okurky.

  • 4

    Podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu