Salátové okurky po nicesku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 41 g
- Sodík 258 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 12.4 mg
- Draslík 769.1 mg
- Vláknina 5026.5 mg
- Vitamín A 5026.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme, vydlabeme vnitřek, spaříme ve vařící vodě (10 minut), necháme okapat a vychladnout.
-
2
Tuňáka rozmícháme s máslem, osolíme a opepříme. Vzniklou hmotou naplníme půlky připravených okurek.
-
3
Majonézu osolíme, opepříme a přidáme do ní rajčatový protlak. Omáčkou polijeme naplněné okurky.
-
4
Podáváme vychlazené.