Stockholmský hovězí gratin s lososem
Suroviny
- 600 g Hovězí svíčková
- 150 g Losos uzený
- 100 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Hořčice kremžská
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 šálek Olej stolní
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 917 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 72 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 144.5 mg
- Draslík 767.1 mg
- Vláknina 968.5 mg
- Vitamín A 968.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a odblaněnou svíčkovou nakrájíme na nudličky, osmažíme spolu s nasekanou cibulí na oleji, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Vše orestujeme a přidáme smetanu, hořčici a nasekaný kopr. Krátce podusíme a odstavíme z plotny.
-
2
Přimícháme na nudličky nakrájeného lososa, vše dáme do zapékací mísy a zasypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme pod rozpáleným grilem v troubě.