Filé zapékané se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 5 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Květák
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 5.5 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 97 mg
  • Draslík 673.7 mg
  • Vláknina 7408.2 mg
  • Vitamín A 7408.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 75.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V zapékací míse rozehřejeme máslo, vložíme osolené porce filé a opečeme je.

  • 2

    Přilijeme víno, přidáme nasekanou petrželku, kapary a mezi porce vložíme čtvrtky oloupaných, osolených rajčat a růžičky ovařeného květáku. Přilijeme osolenou smetanu ochucenou muškátovým oříškem. Pečeme asi 25 minut.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu