Pečený losos s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fenykl obecný
  • 700 g Losos - filety
  • 20 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 91 mg
  • Draslík 2276.6 mg
  • Vláknina 80328.8 mg
  • Vitamín A 80328.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve v hmoždíři nahrubo rozdrdíme pepř a posypeme jím fenykl nakrájený na kostičky a plátky lososa. Ochucený fenykl orestujeme krátce, cca 1min na rozpáleném oleji. Na pečící papír rozložíme lososa a fenykl, osolíme, zakryjeme dalším pečícím papírem, po stranách uzavřeme a pečeme v troubě předehřáté na 200C 10-12min.

  • 2

    Po vyjmutí balíčky rozbalíme, filety rozdělíme na talíře a podáváme spolu s pečeným fenyklem.

Komentáře k receptu