Ovoce v těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 5 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 26 mg
- Draslík 266 mg
- Vláknina 4746.2 mg
- Vitamín A 4746.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme jablka a banány na kousky velikosti sousta. Potřeme je citronovou šťávou, aby nezhnědly.
-
2
Těstíčko: do mísy prosijeme mouku, sůl a cukr. Postupně přiléváme mléko se žloutkem a dohladka prošleháme. Ušleháme bílek na tuhý sníh a vmícháme jej do těstíčka.
-
3
Na hluboké pánvi na smažení rozehřejeme olej na 190 °C. Každý kousek ovoce namočíme do těstíčka a fritujeme po částech v oleji dozlatova a dokřupava. Osušíme na papírovém ubrousku a udržujeme v teple, než dosmažíme další.