Bramborové karbanátky s banánem
Suroviny
- 450 g Brambory
- 250 g Kuřecí maso vařené
- 50 g Šalvěj čerstvá
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 40 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 15 ml Citronová šťáva
- 40 ml Olej olivový
- 150 ml Smetana 12% (konzumní)
- 150 ml Vývar drůbeží
- 1 ks Cibule
- 1 ks Banány
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 30 g
- Sodík 617 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 27 mg
- Draslík 836.6 mg
- Vláknina 20630 mg
- Vitamín A 20630 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme doměkka. Scedíme a rozmačkáme na hladkou kaši a vmícháme kuřecí maso.
-
2
Banán rozmačkáme a spolu s moukou, citronovou šťávou, cibulí nakrájenou nadrobno a polovinou šalvěje zapracujeme do bramborové směsi. Osolíme a opepříme. Směs rozdělíme na 8 dílů a pomoučněnýma rukama vytvříme 8 karbanátků.
-
3
Na pánvi rozehřejeme máslo a olej. Karbanátky postupně opékáme 15 minut. Hotové udržujeme teplé. Na pánev přidáme vývar, zbylou šalvěj a smetanu. Omáčku 3 minuty vaříme za stálého míchání.
-
4
Karbanátky upravíme na mísu a ozdobíme snítkami šalvěje.
-
5
Podáváme s omáčkou.