Banánové suflé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1850 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 141 g
- Sodík 406 mg
- Bílkoviny 91 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 5837.5 mg
- Draslík 1035.4 mg
- Vláknina 5213 mg
- Vitamín A 5213 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 13.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 230 stupňů Celsia. Zapékací misky o objemu 300 ml mírně vytřeme olejem. Banány oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme s limetkovou šťávou a kokosovým likérem na kaši. Přidáme žloutky a lžičku cukru a znovu krátce rozmixujeme. Potom hmotu přeneseme do mísy.
-
2
Z bílků ušleháme pevný sníh. Když se z něho vytahují měkké kopečky, vyšleháme do něj po lžících zbytek cukru. Hmota musí být tuhá a lesklá. Do směsi s banány opatrně zamícháme nejprve lžíci sněhu a potom do ní jemně zapracujeme všechen sníh z bílků.
-
3
Hmotu naneseme do zapékacích misek a na okraji urovnáme lžičkou. Misky postavíme na plech a v předehřáté troubě pečeme 8 minut dozlatova. Upečené suflé poprášíme moučkovým cukrem a ihned podáváme.