Koláč s tuňákem a avokádem
Suroviny
- 15 g Rajčata sušená sterilovaná
- 150 g Tuňák ve vlastní šťávě
- 50 ml Minerální voda perlivá
- 1 ks Avokádo
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Rajčata Cherry
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 2 špetka Kmín drcený
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 špetka Sůl mořská
- 2 špetka Kypřící prášek do pečiva
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná celozrnná
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 27 g
- Sodík 974 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 881.2 mg
- Vláknina 16815.1 mg
- Vitamín A 16815.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.7 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 180°C. Koláčovou formu o průměru přibližně 20cm vytřeme olejem a vysypeme moukou.
-
2
Z konzervovaného tuňáka slijeme šťávu a vidličkou ho rozmačkáme. Do mísy si dáme mouku, přimícháme do ní sůl, pepř, kmín, prášek do pečiva, vodu a vejce. Vše zamícháme, pak přidáme rozmačkaného tuňáka a těsto důkladně propracujeme. Poté těsto nalijeme do formy, uhladíme ho a vložíme do středu trouby. Pečeme dozlatova přibližně 16-20 minut.
-
3
Mezitím si omyjeme a osušíme zralé avokádo, z rozpůleného odstraníme pecku, pak dužinu vyškrabeme do mísy. Přidáme utřený stroužek česneku se solí, omytou, drobně pokrájenou petrželku, pepř a směs rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Omytá čerstvá cherry rajčata a jedno sušené rajče (konzervované v oleji) pokrájíme: cherry rajčata na poloviny, sušené rajče na proužky.
-
4
V teflonové pánvi nasucho usmažíme volské oko. Žloutek mírně osolíme a posypeme mletým chilli.
-
5
Upečený koláč s tuňákem dáme na velký mělký talíř, potřeme ho avokádovým pyré, do středu položíme usmažené volské oko, ozdobíme ho pokrájenými rajčaty, pak ho nakrájíme na trojúhelníky a hned teplý servírujeme.