Dušený losos s avokádem a koriandrem
Suroviny
- 160 g Šalotka
- 60 g Koriandr čerstvý
- 8 g Koriandr mletý
- 6 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 400 g Avokádo
- 400 g Losos - filety
- 400 g Rajčata Cherry
- 80 g Pampeliškové listy
- 12 g Olej olivový extra panenský
- 40 ml Citronová šťáva
- 25 ml Ocet vinný
- 1 špetka Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 21 g
- Sodík 700 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 52 mg
- Draslík 1494.3 mg
- Vláknina 18268.5 mg
- Vitamín A 18268.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.2 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filet z lososa nakrájíme na tenké plátky, avokádo oloupeme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na plátky, šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky koriandru posekáme najemno, listy pampelišky natrháme na menší kousky, rajčátka rozpůlíme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme avokádo a osmahneme. Přiložíme plátky lososa a krátce podusíme. Osolíme, opepříme, ochutíme mletým koriandrem, vinným octem, špetkou cukru, promícháme a odstavíme. Lososa s avokádem upravíme na talířky, posypeme lístky koriandru, pampeliškou, šalotkou, pokapeme citronovou šťávou, ozdobíme rajčátky a podáváme.