Tagliatelle se zeleným chřestem a avokádem
Suroviny
- 400 g Tagliatelle
- 15 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 2 ks Cuketa
- 2 ks Cibule červená
- 12 ks Chřest zelený
- 2 ks Avokádo
- 4 l Voda pitná
- 8 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Olivy černé
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 0.32 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1687 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 4.1 mg
- Draslík 569.1 mg
- Vláknina 17759.5 mg
- Vitamín A 17759.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme cibuli a nakrájíme na tenké proužky. Opláchneme chřest, oloupeme spodní část stonku, odkrojíme dřevnatou část a povaříme 10 minut v osolené vodě. Slijeme přes síto, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a pokrájíme na kousky.
-
2
Do vroucí osolené vody vhodíme těstoviny a uvaříme na skus dle návodu na obalu. slijeme přes síto, necháme okapat.
-
3
Mezitím opláchneme a nakrájíme cukety na plátky. Rozpůlíme avokádo, vyjmeme pecku, odstraníme slupku, rozkrájíme na kostky, které okamžitě pokapeme citrónovou šťávou, aby ovoce nezhnědlo. Nasekáme petrželovou nať.
-
4
Zbylou šťávu smícháme s olivovým olejem a přidáme do hrnce, kde smícháme těstoviny, cukety, cibule, chřest, avokádo, vypeckované olivy a petrželovou nať. Dle chuti přidáme sůl a pepř. Rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným Parmezánem.