Bramborové jednohubky
Suroviny
- 600 g Brambory
- 100 g Chřest sterilovaný
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Pepř 4 barev
- 1 ks Avokádo
- 1 ks Mango
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Rajčata sušená sterilovaná
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř citronový
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Řeřicha
- 2 polévková lžíce Barbecue omáčka
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Kerblík
- 2 polévková lžíce Kapary
- 1.5 polévková lžíce Máslo pepřové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 699 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 44 g
- Sodík 1058 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 3423.2 mg
- Vláknina 38370.2 mg
- Vitamín A 38370.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 193.7 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme 3 pomazánky: omyjeme mango, rozpůlíme, zbavíme pecky a pokrájíme na malé kostičky, které dáme do misky. Sušená rajčata nakrájíme nadrobno a přidáme k mangu. Omyjeme kerblík s řeřichou a drobně bylinky pokrájíme. Mango s rajčaty promícháme s Barbecue omáčkou, pak přimícháme bylinky.
-
2
Druhou pomazánku připravíme z avokáda a česneku. Avokádo omyjeme, oloupeme, zbavíme pecky a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek prolisujeme a zamícháme v misce s avokádem. Přidáme piniové oříšky, dochutíme solí, citrónový pepř a promícháme s pepřovým máslem.
-
3
Na třetí pomazánku scedíme sterilovaný chřest, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky. Omytou malou chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semínek a drobně posekáme. Chřest promícháme s kapary a chilli.
-
4
Brambory se zdravou slupkou omyjeme a nakrájíme na plátky silné 5-6 mm (i se slupkou). Plech vytřeme olejem, poklademe na něj 1/3 plátků brambor, které osolíme, posypeme drceným kmínem a pepřem. Na každý plátek dáme (střídavě) lžičku pomazánky. Každou zakryjeme dvěma plátky brambor. Osolíme je, posypeme pepřem a pokapeme olejem.
-
5
Plech s bramborami dáme do předehřáté trouby, překryjeme alobalem a a pečeme 20 minut při 200°C. po 20 minutách odstraníme alobal a jednohubky dopékáme asi 15 minut dozlatova. Povrch bude křupavý. Servírujeme horké s omytými listy hlávkového salátu.