Kanárský salát s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 21 g
- Sodík 479 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 792.4 mg
- Vláknina 14377.8 mg
- Vitamín A 14377.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.8 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Římský salát propláchneme, osušíme, listy nakrájíme na proužky a rozložíme na salátovou mísu.
-
2
Rajčata omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na silnější kolečka. Oloupanou cibuli rozkrojíme na plátky a rozdělíme na kroužky. Avokádo oloupeme, podélně rozpůlíme, odstraníme pecku a dužinu podélně nakrájíme. Tuňáka necháme okapat a rozdrobíme na malé kousky. Vše rozložíme na salátové listy a ozdobíme olivami.
-
3
Na zálivku smícháme ocet, sůl, pepř a olivový olej. Připravený salát pokapeme dresinkem a podáváme. Jako přílohu použijeme např. čerstvou žemli.