Dip z avokáda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Limetková šťáva
  • 2 ks Avokádo
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 596.8 mg
  • Vláknina 14925 mg
  • Vitamín A 14925 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve lehce nařízneme rajče na špici do kříže a na 20 sekund ponoříme do vařící vody, vyndáme ho, hned zchladíme a sloupneme slupku. Vyjmeme semínka a dužinu nakrájíme na malé kousíčky. Oloupeme dobře vyzrálá avokáda a rozmixujeme je. Přimícháme k nim jemně nakrájenou cibuli, drcený česnek, olivový olej, zakysanou smetanu, hrst sekaného koriandru, špetku soli a šťávu z limetky dle chuti.

  • 2

    Dip je inspirován mexickou (guakmole) salsou a proto výborně chutná s kukuřičnými chipsy, nebo kukuřičnými extrudovanými tyčinkami.

Komentáře k receptu