Kuřecí řízky v sladkokyselé omáčce
Suroviny
- 150 g Ananas
- 600 g Kuřecí prsa
- 80 g Protlak rajčatový sterilovaný
- 100 g Paprika zelená
- 100 g Paprika žlutá
- 100 g Paprika červená
- 30 g Cukr krystal
- 100 ml Voda pitná
- 500 ml Olej rostlinný
- 50 ml Ocet vinný červený
- 300 ml Ananasová šťáva
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Chilli paprička zelená
- 3 ks Cibule lahůdková
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Kečup
- 3 polévková lžíce Solamyl
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 4 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1457 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 131 g
- Sodík 520 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 157.3 mg
- Draslík 1009.8 mg
- Vláknina 6379.3 mg
- Vitamín A 6379.3 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112 mg
- Vitamín E 12.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. V míse je promícháme s jemně pokrájenou papričkou a drobně posekaným česnekem. Přilijeme sojovou omáčku, rozšlehané vejce a Solamyl. Pečlivě promícháme a necháme alespoň 15 minut marinovat.
-
2
V širokém kastrole rozpálíme olej a usmažíme v něm naložené kuřecí nudličky. Dbáme, aby se nám při smažení nudličky neslepovaly. Po usmažení necháme nudličky okapat.
-
3
V mezičase připravíme omáčku. Ananasovou šťávu s rajčatovým protlakem, kečupem, cukrem a červeným vinným octem svaříme. Poté rozmícháme Solamyl ve vodě a omáčku jím zahustíme.
-
4
Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky, cibuli na osminky a restujeme krátce na rozpáleném oleji. Na závěr přidáme okapané kostky ananasu z kompotu a chvilku ještě restujeme.
-
5
Kuřecí nudličky narovnáme na talíře, poklademe restovanou zeleninou a přelijeme omáčkou. Ozdobíme lahůdkovou cibulkou, kterou jsme nakrájeli na drobná kolečka.