Vepřové maso na sladkokyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová panenka
  • 10 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 7 g Křen
  • 3 g Pepř cayenský
  • 200 g Ananas
  • 50 g Pórek
  • 80 g Paprika zelená
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 ml Omáčka Ketjap
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 20 ml Ocet vinný červený
  • 120 ml Víno rýžové čínské
  • 80 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 955 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 948.7 mg
  • Vláknina 2203.5 mg
  • Vitamín A 2203.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.7 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso osušíme, nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. V míse smícháme škrob, sójovou omáčku, ocet, rýžové víno, ketjap manis, strouhaný křen a cayenský pepř. Vzniklou směsí zalijeme maso a necháme 15 minut marinovat.

  • 2

    Ve woku rozpálíme polovinu oleje a na středním ohni 5 minut osmažíme na kousky nakrájenou papriku, chilli papričku a pórek. Na jiné velké pánvi na zbytku oleje opečeme marinované maso ze všech stran asi 8-10 minut. Maso přidáme do woku spolu s na kostičky nakrájeným ananasem a zbylou marinádou a necháme 5 minut dusit. Hotový pokrm osolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře k receptu