Kapusta sladkokyselá

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ananas
  • 750 g Kapusta hlávková
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Škrob jemný kukuřičný gustin
  • 2 ks Klobása vepřová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Koření pěti vůní
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 0.01 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 657 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 1052 mg
  • Vláknina 7820.3 mg
  • Vitamín A 7820.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 230.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu opláchneme pod proudem vody a rozkrojíme na čtvrtiny. Ve vařící osolené vodě blanširujeme, pak vyjmeme. Necháme okapat a potom zchladíme v ledové vodě. Pokrájíme na proužky široké asi 1 cm.

  • 2

    Na kostičky o hraně asi 1 cm rozkrájíme ananas, klobásky pokrájíme na kolečka široká asi 3 mm.

  • 3

    Do připraveného woku vlijeme olej a rozpálíme. Vhodíme na něj proužky kapusty a kostičky ananasu, zasypeme pepřem a kořením pěti vůní a zprudka opékáme. Přilijeme asi polovinu celkového množství vývaru. Vaříme 5 minut. Vložíme klobásková kolečka a necháme provářet na mírném plamenu asi 10 minut.

  • 4

    Do vývaru, který nám zbyl, vmícháme škrob, protlak z rajčat, ocet, sójovou omáčku a cukr. Vzniklou směsí přelijeme uvařenou kapustu ve woku. Přivedeme k varu, odstavíme z plotny a podáváme. Pokrm nakonec ještě posypeme nasekaným koriandrem.

Komentáře k receptu