Kapusta sladkokyselá
Suroviny
- 100 g Ananas
- 750 g Kapusta hlávková
- 20 g Koriandr čerstvý
- 125 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Škrob jemný kukuřičný gustin
- 2 ks Klobása vepřová
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Koření pěti vůní
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Ocet rýžový
- 0.01 polévková lžíce Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 20 g
- Sodík 657 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 37 mg
- Draslík 1052 mg
- Vláknina 7820.3 mg
- Vitamín A 7820.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 230.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustu opláchneme pod proudem vody a rozkrojíme na čtvrtiny. Ve vařící osolené vodě blanširujeme, pak vyjmeme. Necháme okapat a potom zchladíme v ledové vodě. Pokrájíme na proužky široké asi 1 cm.
-
2
Na kostičky o hraně asi 1 cm rozkrájíme ananas, klobásky pokrájíme na kolečka široká asi 3 mm.
-
3
Do připraveného woku vlijeme olej a rozpálíme. Vhodíme na něj proužky kapusty a kostičky ananasu, zasypeme pepřem a kořením pěti vůní a zprudka opékáme. Přilijeme asi polovinu celkového množství vývaru. Vaříme 5 minut. Vložíme klobásková kolečka a necháme provářet na mírném plamenu asi 10 minut.
-
4
Do vývaru, který nám zbyl, vmícháme škrob, protlak z rajčat, ocet, sójovou omáčku a cukr. Vzniklou směsí přelijeme uvařenou kapustu ve woku. Přivedeme k varu, odstavíme z plotny a podáváme. Pokrm nakonec ještě posypeme nasekaným koriandrem.