Datlové bochánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Droždí
  • 3 g Sůl
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Datle
  • 100 g Mandle
  • 60 g Med včelí
  • 6 g Skořice mletá
  • 2 g Kardamom
  • 60 g Cukr moučkový
  • 20 g Cukr krupice
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 4 g Zázvor celý
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Voda pitná
  • 20 ml Olej sezamový
  • 40 ml Víno jablečné
  • 0.58 dl Olej kokosový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 979 kcal
  • Sacharidy 136 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 15.1 mg
  • Draslík 407.5 mg
  • Vláknina 17798 mg
  • Vitamín A 17798 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 6.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku ohřejeme mléko s vodou, vmícháme cukr, sůl a rozdrobené droždí a zakryté necháme 10 minut kynout. Do mísy nasypeme mouku, zalijeme vzešlým kváskem a sezamovým olejem a vypracujeme hladké těsto, které zakryté necháme 1 hodinu kynout.

  • 2

    Datle, mandle a zázvor nasekáme najemno, ve woku rozpustíme máslo a vše 5 minut podusíme. Zalijeme ovocným vínem, medem, ochutíme skořicí a kardamomem a povaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Z těsta vytvoříme placičky, na jejich střed vložíme přibližně 1 lžičku náplně a v dlani zakulatíme do bochánku. Ve woku rozpálíme kokosový tuk a bochánky osmažíme dorůžova. Podáváme posypané moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu