Nudle s mangem a treskou
Suroviny
- 450 g Treska aljašská
- 100 g Fazolové klíčky
- 250 g Nudle vaječné
- 100 g Kukuřice
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Mango
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Cibule červená
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 10 g
- Sodík 161 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 94.1 mg
- Draslík 779 mg
- Vláknina 10321 mg
- Vitamín A 10321 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.6 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme vaječné nudle a zalijeme vařící vodou. Necháme stát 10 minut. Opláchneme tresčí plátky a osušíme, maso pokrájíme na nudličky. Nudličky dáme do mísy, přidáme mletou papriku a promícháme, aby se nudličky obalily.
-
2
Rozehřejeme ve woku olej, osmahneme v něm pokrájenou cibuli, papriky a kukuřičné klásky. Přidáme nudličky z tresčího masa, pokrájené mango a 2 minuty smažíme. Nakonec přimícháme fazolové klíčky.
-
3
V misce promícháme sójovou omáčku, solamyl, rajčatový kečup, sherry a směs přidáme do woku a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
-
4
Nudle scedíme a rozdělíme do misek, hotový pokrm rozdělíme do jiných misek a okamžitě podáváme.