Úhoř na chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Paprika červená
  • 60 g Paprika zelená
  • 200 g Ananas
  • 30 g Koriandr čerstvý
  • 20 g Máta
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 600 g Úhoř mořský
  • 60 ml Olej olivový
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 578 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 189 mg
  • Draslík 637.2 mg
  • Vláknina 2434.3 mg
  • Vitamín A 2434.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.6 mg
  • Vitamín E 6.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chilli papričku podélně rozpůlíme, odstraníme jadérka a nasekáme na plátky. Promícháme s olivovým olejem, dáme na rybu a necháme asi 20 minut marinovat. Filety po obou stranách na olivovém oleji asi 2 minuty opékáme, okořeníme solí a pepřem a necháme v předehřáté troubě při 160 °C asi 10 minut táhnout.

  • 2

    Na salsu - na kostičky nakrájíme očištěný ananas, očištěné papriky a chilli papričku bez semínek. Dáme do mísy, přidáme bylinky, citrónovou šťávu a olivový olej, necháme asi 10 minut proležet, poté lehce osolíme. Salsu rozdělíme na talíře, na ni položíme rybu.

Komentáře k receptu