Úhoř na chilli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 33 g
- Sodík 578 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 189 mg
- Draslík 637.2 mg
- Vláknina 2434.3 mg
- Vitamín A 2434.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.6 mg
- Vitamín E 6.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chilli papričku podélně rozpůlíme, odstraníme jadérka a nasekáme na plátky. Promícháme s olivovým olejem, dáme na rybu a necháme asi 20 minut marinovat. Filety po obou stranách na olivovém oleji asi 2 minuty opékáme, okořeníme solí a pepřem a necháme v předehřáté troubě při 160 °C asi 10 minut táhnout.
-
2
Na salsu - na kostičky nakrájíme očištěný ananas, očištěné papriky a chilli papričku bez semínek. Dáme do mísy, přidáme bylinky, citrónovou šťávu a olivový olej, necháme asi 10 minut proležet, poté lehce osolíme. Salsu rozdělíme na talíře, na ni položíme rybu.