Tacos z Texasu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 5 g Kmín římský
  • 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 125 g Koriandr čerstvý
  • 5 g Koriandr mletý
  • 20 g Šalotka
  • 40 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 6 ml Tabasco
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Avokádo
  • 8 ks Tortilla
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 893 kcal
  • Sacharidy 115 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 115 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 1209.8 mg
  • Vláknina 39300.1 mg
  • Vitamín A 39300.1 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso si nakrájíme na drobné kousky, které vložíme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme do změknutí přibližně 1,5 hodiny. Po změknutí masa odstavíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Do větší mísy vložíme vychladlé uvařené maso, přidáme k němu avokáda nakrájená na kousíčky, jemně nasekanou šalotku nebo cibuli a nakrájená rajčata. Vše společně důkladně promícháme.

  • 3

    Do malé nádobky rozmačkáme česnek, přidáme limetkovou nebo citronovou šťávu, olej, tabasco, koriandr, kmín a vše promícháme. Tuto směs přidáme do mísy k masu a opět promícháme, aby se nám vše pěkně spojilo. Dochutíme.

  • 4

    Tortilly v horké troubě rozpečeme, můžeme rozpéct také na grilu a na každou horkou tortillu rozetřeme hovězí směs. Naplněnou tortillu přeložíme napůl, ozdobíme koriandrovou natí a přidáme trochu rozmačkaného avokáda.

Komentáře k receptu