Tacos z Texasu
Suroviny
- 20 g Cibule
- 5 g Kmín římský
- 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 125 g Koriandr čerstvý
- 5 g Koriandr mletý
- 20 g Šalotka
- 40 ml Olej olivový
- 20 ml Citronová šťáva
- 6 ml Tabasco
- 3 ks Rajčata
- 2 ks Avokádo
- 8 ks Tortilla
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 893 kcal
- Sacharidy 115 g
- Tuky 35 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 115 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 1209.8 mg
- Vláknina 39300.1 mg
- Vitamín A 39300.1 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso si nakrájíme na drobné kousky, které vložíme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme do změknutí přibližně 1,5 hodiny. Po změknutí masa odstavíme a necháme vychladnout.
-
2
Do větší mísy vložíme vychladlé uvařené maso, přidáme k němu avokáda nakrájená na kousíčky, jemně nasekanou šalotku nebo cibuli a nakrájená rajčata. Vše společně důkladně promícháme.
-
3
Do malé nádobky rozmačkáme česnek, přidáme limetkovou nebo citronovou šťávu, olej, tabasco, koriandr, kmín a vše promícháme. Tuto směs přidáme do mísy k masu a opět promícháme, aby se nám vše pěkně spojilo. Dochutíme.
-
4
Tortilly v horké troubě rozpečeme, můžeme rozpéct také na grilu a na každou horkou tortillu rozetřeme hovězí směs. Naplněnou tortillu přeložíme napůl, ozdobíme koriandrovou natí a přidáme trochu rozmačkaného avokáda.