Bifteky se švestkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 720 g Hovězí svíčková
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Šalotka
  • 1 hrst Švestky sušené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 1 polévková lžíce Omáčka hnědá univerzální (UHO)
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 335 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 75.6 mg
  • Draslík 1047.6 mg
  • Vláknina 1973.8 mg
  • Vitamín A 1973.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasekanou šalotku orestujeme na lžíci rozpáleného oleje. Přilijeme 100ml vývaru a zvolna cca 3minuty provaříme. Poté přidáme nasekané švestky a zbytek vývaru. Ochutíme pepřem a vaříme dalších 5minut. Nakonec vmícháme ocet, citronovou kůru, cukr a základní hnědou omáčku.

  • 2

    Na zbylém oleji opečeme maso nakrájené na bifteky, ochutíme je solí a pepřem. Přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu