Bifteky se švestkovou omáčkou
Suroviny
- 720 g Hovězí svíčková
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 2 ks Šalotka
- 1 hrst Švestky sušené
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 1 polévková lžíce Omáčka hnědá univerzální (UHO)
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 3 g
- Sodík 335 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 75.6 mg
- Draslík 1047.6 mg
- Vláknina 1973.8 mg
- Vitamín A 1973.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nasekanou šalotku orestujeme na lžíci rozpáleného oleje. Přilijeme 100ml vývaru a zvolna cca 3minuty provaříme. Poté přidáme nasekané švestky a zbytek vývaru. Ochutíme pepřem a vaříme dalších 5minut. Nakonec vmícháme ocet, citronovou kůru, cukr a základní hnědou omáčku.
-
2
Na zbylém oleji opečeme maso nakrájené na bifteky, ochutíme je solí a pepřem. Přelijeme omáčkou a podáváme.