Švestková omáčka k plněné vepřové roládě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 200 g Švestky
  • 1200 g Vepřové maso libové
  • 5 g Sůl
  • 5 g Zázvor celý
  • 5 g Skořice mletá
  • 5 g Hřebíček
  • 60 g Cibulka jarní
  • 5 g Pepř černý celý
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 50 ml Olej olivový
  • 250 ml Víno portské
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Jablka
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 hrnek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1285 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 502 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 249 mg
  • Draslík 389.6 mg
  • Vláknina 11226.5 mg
  • Vitamín A 11226.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7625.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a podélně rozřízneme. Okořeníme solí a pepřem. Cibulky očistíme a nakrájíme nadrobno. Jablko oloupeme, vykrojíme jaderník, rozčtvrtíme a nakrájíme na kostičky. Spolu s cibulkou podusíme na másle doměkka. Smícháme se zázvorem a s mandlemi, osolíme, opepříme a rozetřeme na maso.

  • 2

    Roládu stočíme a ovážeme. Rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Přilijeme 2 šálky horké vody, přidáme tymián a bobkové listy a společně dusíme 50 minut. Potom maso obrátíme, přidáme švestky a portské víno a dusíme dalších 15-20 minut. Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme odpočívat. Z omáčky vyjmeme bobkový list a tymián, rozmixujeme ji a podle potřeby zředíme trochou vody. Dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, skořicí a mletým hřebíčkem.

Komentáře k receptu