Hrušky v portském s pomerančovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 5 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 9.6 mg
- Draslík 258.7 mg
- Vláknina 7410.5 mg
- Vitamín A 7410.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Prošleháme jogurt, lžíci cukru a skořici.
-
2
Do hrnce dáme máslo, cukr a oloupané hrušky na díly. Zahříváme tři minuty z každé strany, dozlatova.
-
3
Přidáme portské, pomerančovou šťávu a vaříme 5 minut.
-
4
Hrušky rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou s portským a jogurtovou omáčkou.