Meruňkový krupicový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Cukr vanilka
  • 160 g Cukr krupice
  • 160 g Krupice dětská
  • 300 g Broskve
  • 150 g Ořechy vlašské
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hrubá
  • 40 g Cukr moučkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 l Mléko polotučné
  • 1 dl Sirup karamelový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 186.4 mg
  • Draslík 271.7 mg
  • Vláknina 5150 mg
  • Vitamín A 5150 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrůlku vylijeme 0.5 l mléka, přisypeme krupici, žloutky, cukr, vše dobře promícháme a necháme nabobtnat. Do hrnce vylijeme mléko, přidáme vanilkový cukr a přivedeme k varu. Stáhneme ze sporáku a za stálého mícháním přimícháme krupici z kastrůlku. Vrátíme zpátky na sporák a vaříme až do zahoustnutí. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Pečící formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, vylijeme půlku připravené krupice, na ni naskládáme na plátky nakrájené broskve, posypeme drobně nasekanými ořechy, vysypeme sníh a zalijeme druhou půlkou uvařené krupice.

  • 2

    Formu vložíme do předehřáté trouby a necháme zapéct 20 minut. Zapečený nákyp necháme vychladnout, nakrájíme na porce, každou porci posypeme moučkovým cukrem a polijeme libovolným sladkým sirupem.

Komentáře k receptu