Hřbet z muflona s višněmi
Suroviny
- 150 g Kompot brusinkový
- 250 g Višně
- 120 ml Víno červené
- 80 ml Voda pitná
- 22.2 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1.2 kg Mufloní maso
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 10 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 117.1 mg
- Vláknina 1600 mg
- Vitamín A 1600 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V rendlíku svaříme vypeckované višně, brusinkový kompot, červené víno a cukr. V troše vody rozšleháme Solamyl a omáčku zahustíme. Necháme ji krátce povařit.
-
2
Hřbet vykostíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, lehce obalíme v mouce a usmažíme na rozpáleném oleji.
-
3
Plátky servírujeme přelité omáčkou.