Broskve s rybízovou marmeládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Broskve
  • 80 g Marmeláda rybízová
  • 300 g Zmrzlina vanilková
  • 50 ml Sherry brandy
  • 100 ml Likér Maraschino (Maraska)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 22 mg
  • Draslík 194.5 mg
  • Vláknina 2200 mg
  • Vitamín A 2200 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve spaříme, oloupeme, rozkrojíme napůl a vypeckujeme. Broskve vložíme do misky, zakapeme brandy a likérem. Necháme uležet.

  • 2

    Do vychlazených pohárků vložíme porce zmrzliny, nevrch položíme broskve, šťávu z misky po broskvích smícháme s rybízovou marmeládou a porce v pohárcích přelijeme.

  • 3

    Dezert podáváme velmi vychlazený.

Komentáře k receptu