Smetanová omáčka s whiskey s višňovým kompotem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 762 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 30 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 96.9 mg
- Draslík 107.8 mg
- Vláknina 3200.2 mg
- Vitamín A 3200.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 189.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Višňový kompot přelijeme do rendlíku. Třešně rozmixujeme s trochou sirupu nahrubo. Přidáme k višním a přivedeme k varu. Škrobovou moučku dobře rozmícháme ve whiskey. Přilijeme k višním a necháme vzkypět. Podle potřeby přisladíme. Kompot necháme vychladnout. Ušleháme pevnou šlehačku. Utřeme tvaroh s likérem, vanilkovým cukrem a 2 lžícemi cukru. Vmícháme šlehačku. Do sklenic vkládáme střídavě vrstvu krému a kompotu. Ozdobíme lístky máty a čokoládovými lístky.