Pečené broskve s marcipánem a mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 7 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 491.1 mg
- Vláknina 7520 mg
- Vitamín A 7520 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté broskve rozpůlíme, vypeckujeme a urovnáme do zapékací mísy řeznou plochou nahoru.
-
2
Marcipán rozetřeme se smetanou a naneseme do středu broskví. Posypeme plátky mandlí, zakapeme medem, pocukrujeme a zalijeme vínem.
-
3
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 20-25 minut. Vyjmeme z trouby a necháme asi 5 minut stát.
-
4
Dezert můžeme podávat se zakysanou smetanou.