Muffiny s jablky sypané skořicí
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1.2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Jablka
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 0.5 šálek Mléko polotučné
- 1.4 šálek Mouka pšeničná hrubá
- 0.5 šálek Ořechy vlašské
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 23 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 85.5 mg
- Draslík 174 mg
- Vláknina 5365.2 mg
- Vitamín A 5365.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve předehřejeme troubu na 190°C.
-
2
Poté máslem vymažeme asi 12 forem na muffiny.
-
3
Ve větší misce smícháme vejce, rozpuštěné máslo, cukr, mouku, prášek do pečiva, mléko, sůl, skořici a na drobno nakrájená jablka.
-
4
Suroviny smícháme a vzniklou hmotu přendáme do připravených forem na muffiny.
-
5
Na závěr každý muffin posypeme drcenými ořechy.
-
6
Pečeme 25 minut.
-
7
Hotové muffiny vyklopíme z forem a necháme vychladnout, poté podáváme.