Pečený bažant na hroznovém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 1000 g Bažant obecný
  • 800 g Hroznové víno
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 cl Martell cognac
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 680 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 627 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 151.9 mg
  • Draslík 704.8 mg
  • Vláknina 2453 mg
  • Vitamín A 2453 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bažanty opláchneme, osušíme,osolíme a opepříme, natřeme je 40 g rozpuštěného másla.

  • 2

    Předehřejeme troubu na 220°C. Plátky slaniny prořízneme, obalíme jimi bažanty. Porce, obalené slaninou, svážeme kuchyňskou nití.

  • 3

    Pekáč vymažeme třiceti gramy másla, bažanty vložíme do pekáče hřbetem nahoru. Pekáč umístíme do trouby, pečeme 15 minut.

  • 4

    Omyjeme hroznové víno, rozpůlíme bobule, vyjmeme z nich semena. 500 g bobulí podusíme na 30 g másla, zasypeme cukrem, zakapeme koňakem a flambujeme. Naředíme drůbežím vývarem, osolíme, opepříme, ponorným mixérem rozmixujeme. Následně vylisujeme přes síto.

  • 5

    Obrátíme bažanty, zalijeme je vzniklým pyré z hroznového vína a pečeme 25 minut. Zbytek hroznového vína dusíme se zbytkem másla.

  • 6

    Vyndáme bažanty, rozvážeme je, odstraníme slaninu. Do omáčky přimícháme zakysanou smetanu a vaříme, dokud nezhoustne.

  • 7

    Rozporcujeme bažanty, zalijeme omáčkou, přidáme k nim zbytek podušených hroznových bobulí a podáváme.

Komentáře k receptu