Pečený bažant na hroznovém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 39 g
- Sodík 627 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 151.9 mg
- Draslík 704.8 mg
- Vláknina 2453 mg
- Vitamín A 2453 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bažanty opláchneme, osušíme,osolíme a opepříme, natřeme je 40 g rozpuštěného másla.
-
2
Předehřejeme troubu na 220°C. Plátky slaniny prořízneme, obalíme jimi bažanty. Porce, obalené slaninou, svážeme kuchyňskou nití.
-
3
Pekáč vymažeme třiceti gramy másla, bažanty vložíme do pekáče hřbetem nahoru. Pekáč umístíme do trouby, pečeme 15 minut.
-
4
Omyjeme hroznové víno, rozpůlíme bobule, vyjmeme z nich semena. 500 g bobulí podusíme na 30 g másla, zasypeme cukrem, zakapeme koňakem a flambujeme. Naředíme drůbežím vývarem, osolíme, opepříme, ponorným mixérem rozmixujeme. Následně vylisujeme přes síto.
-
5
Obrátíme bažanty, zalijeme je vzniklým pyré z hroznového vína a pečeme 25 minut. Zbytek hroznového vína dusíme se zbytkem másla.
-
6
Vyndáme bažanty, rozvážeme je, odstraníme slaninu. Do omáčky přimícháme zakysanou smetanu a vaříme, dokud nezhoustne.
-
7
Rozporcujeme bažanty, zalijeme omáčkou, přidáme k nim zbytek podušených hroznových bobulí a podáváme.