Litá bublanina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 250 g Maliny
  • 250 g Jahody zahradní
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1.5 hrnek Mouka polohrubá
  • 2 hrnek Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 172 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 150.9 mg
  • Vláknina 5210.6 mg
  • Vitamín A 5210.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mouky promíchané s kypřícím práškem do pečiva postupně přiléváme vlažné mléko a dobře zamícháme. Přidáme cukr a vejce, krátce promícháme a necháme 10 minut odležet.

  • 2

    Poté těsto nalijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. Povrch uhladíme a poklademe drobným ovocem. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme dorůžova.

  • 3

    Před podáváním bublaninu pocukrujeme.

Komentáře k receptu