Jahodový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 31 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 272.6 mg
- Draslík 207.9 mg
- Vláknina 5000 mg
- Vitamín A 5000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mléce rozkvedláme žloutky, cukr a Solamyl. Nádobu vložíme do vodní lázně a za stálého míchání necháme směs zhoustnout. Necháme vychladnout.
-
2
Potom krém smícháme s ušlehanou smetanou. Podáváme v miskách nebo pohárech. Na dno dáme omyté, čerstvé jahody, zalijeme je krémem a ozdobíme šlehačkou. Podáváme dobře vychlazené.