Jahody v medu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 116 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 87.1 mg
- Vláknina 2080 mg
- Vitamín A 2080 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr svaříme ve vodě tzv. na nitku. Do teplého vmícháme med.
-
2
Vyzrálé, omyté jahody naskládáme do malých, čistých skleniček. Zalijeme je teplým medovým roztokem tak, aby med dosahoval asi 1cm nad vrstvu jahod. Zavíčkujeme a uchováváme v chladu.