Studený krupicový pudink s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 6 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 135.2 mg
- Draslík 192.1 mg
- Vláknina 5320 mg
- Vitamín A 5320 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krupici necháme trochu nabobtnat v troše mléka.
-
2
Do oslazeného a špetkou osoleného mléka vmícháváme nabobtnalou krupici.
-
3
Zahříváme na mírném ohni a musíme stále míchat, aby se nám netvořily žmolky. Jakmile nám kaše zhoustne, rychle vmícháme kakao, žloutky a nakonec sníh z bílků.
-
4
Dáme do vodou vypláchnutých misek a necháme vychladnout.
-
5
Studený pudink vyklopíme na talířky a zdobíme čerstvým ovocem nebo kompotem.