Ovocná omáčka s červeným vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 3 ks Pomeranče
  • 6 polévková lžíce Rybíz červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 120 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 389.3 mg
  • Vláknina 9393 mg
  • Vitamín A 9393 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytých pomerančů vymačkáme šťávu. Rybíz omyjeme, rozmačkáme (nebo propasírujeme) a smícháme s hořčicí a pomerančovou šťávou.

  • 2

    Omáčku vaříme ve vhodné nádobě v mikrovlnné troubě při plném výkonu 3 minuty. Během vaření několikrát zamícháme.

  • 3

    Potom přilijeme červené víno a omáčku necháme 1 hodinu odležet.

Komentáře k receptu