Jahodová omáčka na zdobení cupcakes

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Jahody zahradní
  • 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 28 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 25.6 mg
  • Vláknina 666.7 mg
  • Vitamín A 666.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme jahody, zbavíme zeleného okvětí a pokrájíme je do misky. Rozmačkáme je vidličkou a dáme do kastrólku. Přidáme k nim cukr a pomalu směs přivedeme k varu. Vaříme je při mírné teplotě pouze 5-8 minut do doby, jakmile se rozvaří a cukr se rozpustí.

  • 2

    V hrnečku si rozmícháme ve 2 lžicích vody 2 lžičky Maizeny. Jakmile začnou jahody probublávat, přimícháme 1 lžíci citrónové šťávy a Maizenu. Po 30 sekundách jahodovou omáčku dstavíme z plotny a necháme zchladnout.

  • 3

    Jahodovou omáčkou zdobíme různé dezerty. Toto množství vystačí na ozdobení 12 ks cupcakes.

Komentáře k receptu