Koláč z broskví a borůvek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 8 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 10.5 mg
- Draslík 503.3 mg
- Vláknina 12889.7 mg
- Vitamín A 12889.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z obou pomerančů vymačkáme šťávu a z jedné poloviny pomeranče nastrouháme kůru. Smícháme je s kukuřičnou moukou a třtinovým cukrem.
-
2
Broskve rozpůlíme, vypeckujeme a dáme do pánve. Zalijeme je pomerančovou směsí a přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty. Poté odstavíme, vmícháme omyté borůvky.
-
3
V míse smícháme mouku a máslo. Prsty vytvoříme strouhanku a poté vmícháme polovinu cukru muscovado. Přidáme mléko a vypracujeme tuhé těsto. Vyválíme ho a dáme do koláčové formy.
-
4
Zbylý cukr muscovado smícháme se skořicí a dáme stranou. Posypeme tím těsto v koláčové formě. Přidáme ovocnou směs a pečeme 20-25 minut na 190 °C.
-
5
Podáváme ještě teplé.