Nejlepší tvarohové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jahody zahradní
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 250 g Tvaroh tučný
  • 200 g Krupice dětská
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Mák mletý
  • 7 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 689 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 206 mg
  • Draslík 393.4 mg
  • Vláknina 11300 mg
  • Vitamín A 11300 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 117.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 211.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme tvaroh s cukrem, solí a rozšlehaným vejcem se žloutkem. Vmícháme dětskou krupičku v takovém množství, aby vzniklo hladké, nelepivé těsto (záleží na vodnatelnosti tvarohu, proto je udané množství krupičky jen orientační).

  • 2

    Z těsta utvoříme váleček, krájíme z něj kousky, prsty roztáhneme a zabalíme do těsta jahody (případně jiné ovoce).

  • 3

    Knedlíky vhazujeme do vroucí vody, když vyplavou, vaříme ještě asi 2 minuty. Poté vyndáme děrovanou naběračkou.

  • 4

    Knedlíky podáváme posypané mákem rozmíchaným s cukrem a polité rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu