Nejlepší tvarohové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 33 g
- Sodík 107 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 206 mg
- Draslík 393.4 mg
- Vláknina 11300 mg
- Vitamín A 11300 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 117.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 211.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse utřeme tvaroh s cukrem, solí a rozšlehaným vejcem se žloutkem. Vmícháme dětskou krupičku v takovém množství, aby vzniklo hladké, nelepivé těsto (záleží na vodnatelnosti tvarohu, proto je udané množství krupičky jen orientační).
-
2
Z těsta utvoříme váleček, krájíme z něj kousky, prsty roztáhneme a zabalíme do těsta jahody (případně jiné ovoce).
-
3
Knedlíky vhazujeme do vroucí vody, když vyplavou, vaříme ještě asi 2 minuty. Poté vyndáme děrovanou naběračkou.
-
4
Knedlíky podáváme posypané mákem rozmíchaným s cukrem a polité rozpuštěným máslem.