Čokoládové medailonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 40 g Pistácie pražené
  • 20 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 40 g Brusinky sušené
  • 280 g Čokoláda hořká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 86.6 mg
  • Vláknina 2728 mg
  • Vitamín A 2728 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Alobalem, nebo pečicím papírem vyložíme plech. Na kousky velikosti pistácií a brusinek nakrájíme kandovanou pomerančovou kůru.

  • 2

    Z tmavé, nebo mléčné rozehřáté temperované čokolády na plechu vytvoříme lžící hromádku, kterou opatrně zploštíme na kolečko o průměru 3,5 - 4 cm. Stejně utvoříme ještě dvě kolečka a pak všechna tři pečlivě a úhledně ozdobíme praženými solenými pistáciemi, kandovanou pomerančovou kůrou a sušenými brusinkami. Na jedno čokoládové kolečko pokládáme pět až šest kousků. Postup opakujeme vždy se třemi kolečky najednou, když spotřebujeme všechnu čokoládu, měli bychom mít vyrobených cca 24 koleček.

  • 3

    Medailonky necháme tuhnout asi 30 minut při pokojové teplotě. Uchováváme je proložené pečicím papírem v chladnější místnosti, vydrží nám až měsíc.

Komentáře k receptu