Pohanka s medem, mandlemi a malinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 15 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 368.2 mg
- Vláknina 22425 mg
- Vitamín A 22425 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře promytou světlou pohanku dáme do hlubšího rendlíku se špetkou soli, zalijeme ji vodou v poměru 1:1.5 a přivedeme ji k varu. Poté ji vaříme 3 minuty a hrnec odstavíme z plotny. Hrnec dobře zakryjeme poklicí a necháme pohanku 15 minut "dojít".
-
2
Loupané mandle v pánvi opražíme dozlatova. Omyté čerstvé zahradní maliny a jahody necháme osušit. Sušené brusinky promyjeme v sítu a necháme je odkapat.
-
3
Hotovou pohanku dáme do mísy, promícháme ji s medem, mandlemi a strouhaným kokosem. Na konec zlehka zamícháme 2/3 ovoce do pohanky, salát rozdělíme do misek, ozdobíme zbývajícími malinami, na poloviny pokrájenými jahodami a hned servírujeme.
-
4
Pohankový salát s ovocem je vynikající.